ένας επίκαιρος οδηγός για τις επιρροές που έχουν και δέχονται τα brands στην αυγή της ψηφιακής εποχής

Το βιβλίο του Δημήτρη Χ. Γκαρτζονίκα “ΑΠΟ ΤΟ LIKE ΣΤΟ BUY” είναι ένας επίκαιρος οδηγός για τις επιρροές που έχουν και δέχονται τα brands στην αυγή της ψηφιακής εποχής. Παρουσιάζει με κατανοητό τρόπο πως επηρεάζουν το Branding, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι σύγχρονες τάσεις της ψηφιακής οικονομίας, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι το Branding αφορά μόνο τις “πλούσιες¨πολυεθνικές.

Εξηγεί με πειστικότητα πως η ανάδυση των ψηφιακών φυλών/ tribes μέσα από το επιφανειακό χάος των κοινωνικών δικτύων, καθιστούν την απλή παροχή ενός καλού προϊόντος ανεπαρκή, και την ανάπτυξη μιας βαθύτερης σχέσης βασιζόμενης σε κοινές αξίες και όμορφες ιστορίες απαραίτητη.

Αναλύει με απλό και πρακτικό τρόπο πως η δημοκρατικοποίηση του ψηφιακού κόσμου, αλλά και της παραγωγής περιεχομένου-όπου η άμεση επικοινωνία του οποιουδήποτε με τον οποιοδήποτε είναι δυνατή, αλλά και δύσκολη-αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για ένα αδρανές brand, αλλά τεράστια ευκαιρία για ένα ενεργό και ευέλικτο.

Τέλος, αναφέρεται εκτενώς στις ψηφιακές συμπεριφορές (like, buy, share, post, follow, κτλ.), και στο πως η σημασία τους διαφοροποιείται ανάλογα με την αγορά, τον στόχο της επικοινωνίας, και το εργαλείο που χρησιμοποιείται κάθε φορά. Το συνιστώ σε όλους τους επιχειρηματίες που σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία συνεπή διαδικτυακή παρουσία για το brand τους…

Δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, σε όλους τους επιχειρηματίες, ανεξαιρέτως.