ένα πόνημα που η θεματολογία του μας/σας αφορά όλους..

Με τον Δημήτρη έχουμε γνωριστεί αρκετά χρόνια πριν και μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας σε θέματα Branding και προώθησης προϊόντων και συμφερόντων της εταιρείας που εργάζομαι, έχω πλέον το προνόμιο να τον αποκαλώ φίλο παρά μόνο συνεργάτη.
Μόλις τέλειωσα λοιπόν το βιβλίο του που είναι μια συμπυκνωμένη επιτομή της σημασίας του branding στις επιχειρήσεις και την ζωή μας και επιβεβαιώθηκα για ακόμα μία φορά από την διαίσθηση μου για το τι άνθρωπος είναι…
Με έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο κατάφερε ένα βιβλίο που μπορεί από πρώτη όψη να φαίνεται ως τεχνικό, να αποδεικνύεται πως τελικά είναι ένα πόνημα που η θεματολογία του μας/σας αφορά όλους.

Προσωπικά, πρεσβεύοντας και εγώ –όπως πιστεύω- την ‘ηθική’ σημασία του Branding στο σύγχρονο επιχειρείν ταυτίστηκα με τον συγγραφέα και ένιωσα πολλά κομμάτια του συγγράμματος ως βιωματικά για μένα.

Λένε ότι ο συγγραφέας έχει μόλις 30 δευτερόλεπτα να κερδίσει τον αναγνώστη του και κάθε φορά παλεύει με αυτά τα 30 δευτερόλεπτα…Διαβάζοντας λοιπόν το βιβλίο του ομολογώ ότι ο τρόπος γραφής του με κέρδισε αμέσως αλλά και με εξέπληξε. Είτε με υπέροχα ευρήματα όπως η ‘ανάδειξη του like ως την παγκόσμια μονάδα μέτρησης’ είτε με τις ευφάνταστες ‘συνεντεύξεις’ του με στοχαστές όπου νοιώθεις τη διαχρονική σημασία του Branding που «δεν είναι μέσο πίεσης αλλά έλξης» είτε με την ανάδειξη της σημασίας των αισθήσεων και όχι μόνο της παιδείας που ο καθένας έχει που δεν αρκεί για την δημιουργία ενός love brand που από ετικέτα γίνεται ολοκληρωμένο προϊόν, από εταιρεία γίνεται και εκφράζεται «ως άνθρωπος»…

«Είτε γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί είτε κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί» είπε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και βεβαίως αυτό είναι ένα τέτοιο βιβλίο που αξίζει και που κάνει τον κάθε αναγνώστη να ταυτίζεται και να νιώθει σα να συμμετάσχει σε κάτι που είναι σπουδαίο και που μπορεί να προσθέσει αξία σε αυτά που κάνουμε ανεξαρτήτως της εμπειρίας και της γνώσης που ο καθένας κατέχει!

Όπως λέει ο Δημήτρης, η πίστη είναι ένα δύσκολο θέμα που ανήκει στο branding και θα ήθελα να του ευχηθώ να συνεχίζει να πιστεύει σε αυτό που κάνει και να εκφράζει την αλήθεια του μέσω του gut feeling που διαθέτει και τον κάνει να αναγνωρίζεται ό ίδιος ως ένα ισχυρό brand του χώρου μας!

Να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια μου στον «Brand journalist» παρά στον Project Manager που αρέσκεται να λέει όταν αναφέρεται στον ίδιο και να του ευχηθώ καλή δημιουργική συνέχεια!